5.04.2021 г., 0:51 ч.

Духа ми ти докрай превзе ( дует ) 

  Поезия » Любовна
719 1 5

Contessa ( Светла Асенова ) и Agferdousi65 ( Асенчо Грудев )

 

С: Когато идваш аз съм лист

     от пролетния лъх трептящ!

     Света е толкоз бял и чист,

     и чезна в твоя взор блестящ!

 

А: Да бъда с теб е дар пламтящ,

     роден от влюбени мечти!

    Пред мене ти си Рай цъфтящ,

    мой зов от сладки красоти!

 

С: Слуха ми нежно галиш ти,

     за сладост тихо ми мълвиш!

     Луд огън все у мен трепти,

     когато пак към мен вървиш!

 

А: Пречуден идеал си! Висш!

    Усещам аромат лилав!

    Сърцето ми с лъчи светлиш,

    животът е със дъх преслав!

 

С: А моят непокорен нрав

     ти с ласки вече подчини

     и всеки мой безсмислен гняв

     прибра зад крепостни стени!

 

А: Към теб вървял съм много дни

     и много нощи, мила, сам!

    За миг не се и усъмни

    душата ми във твоя плам!

 

С: Да можех аз да бъда все

     до устните ти близо - там!

     Духа ми ти докрай превзе

     и друг да си - то аз не знам!

 

А: Аз вярвам в теб! И моят храм

    от чувствата ти съграден е!

    Любов безкрай ще ти отдам,

    че смисъл верен си за мене!

 

    

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • че смисъл верен си за мене!
    Колко е хубаво!
  • Благодарим ти, Надежда! Винаги си добре дошла! Магиите не се развалят, когато има добри чувства! Пожелаваме ти прекрасни вдъхновения!
  • Пълните ми душата вие двамата. Не коментирам, защото не знам как се коментират емоции - прочитам, с наслаждение и си тръгвам, на пръсти... За да не разваля магията.
  • Усмивка и от мен! Благодаря ти! Направих каквото можах и чувствах!
  • 🙂 ...
Предложения
: ??:??