20.10.2021 г., 23:59 ч.

Духай, задухай, бели ми ветре 

  Поезия » Любовна
368 2 7

Дуйни ми, дуйни, бел ветре... - нар. песен

 

Духай, задухай, бели ми ветре!
Смъкни косичника ти от главата.
Първо повтаряй, а сетне - потретяй.
В облак от дъжд любовта си ще пратя...
Моето либе отдавна я чака.
Духай, задухай, с теб сме роднини!
С цвят от калина, с трънче от драка
да го закича за много години.
Духай, задухай, бели ми ветре!
Нека се гъне цяла корията.
Лъч от душата ми нека да светне,
път след това надалеч да извие.
Двама да тръгнем. Отвъд хоризонта,
там дето бляскат в табуни звездите.
Дето наметнал е руно Язона
и за Медея ядосано пита.
Пеят съзвездия, блъскат се сфери,
духай, задухай, приятелю бели!
Целият космос от завист трепери,
че сме добри, безразсъдни и смели.
Духай, задухай, бели ми ветре...

 

 

 

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??