2.07.2024 г., 7:25 ч.

Духовни струни 

  Поезия » Любовна, Строги форми
148 0 0

Духовни струни

 

За начало, на общите ни дни,
се оказа повика на нашите души.
По гласа ти, разгадавах преди
кръстопътят на твоите мечти!

 

Долавях струните ти духовни,
в безкрая на налучкани следи.
Достигах, до цветовете ти мисловни,
потапям се в тях сега, както и преди!

 

Като сред пеперудена поляна,
в алея отбрана с дъхави цветя, 
пърхат и сега задъханите ни сърца.

Повикът на любовта, докосна


предпазливо всяко кътче срамежливо
задъхано от чувства нови и боязливо!

 

Теменужка Петкова Вачева

© Теменужка Вачева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

25 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??