19.08.2008 г., 7:09 ч.

Думи 

  Поезия
526 0 2
 

Странни, изгубени, плачещи думи

идват... и с болка раздират съня ми

с тътен от минало, в тъмното дремещ,

с ехо от бъдещо и не идващо време.

 

 

Тръгвам през мрака да търся пътека,

Искам от тях да избягам далеко...

и на брезата в сивата, крехката дреха,

сгушвам се плахо... и търся утеха...

 

Бавно и тихо, в сенките скрити,

думите пак ме намират и питат,

после... превърнати в приказни, бели жени,

сбират, омайват, заклинат... треви.

 

Молещи, мамещи... казват: Ела...!

И теб да превърнем в бяла, ефирна мъгла.

Твоите думи сме!... От нас ще узнаеш

как по небето съдби да чертаеш...

 

И без да проклинам странното чудо,

аз се родих... Не! Сега се пробудих...

Всичко стопи се - и страх, и тъга...

бях станала вече... ефирна мъгла...

© Росица Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??