25.09.2024 г., 15:06 ч.

Думи за Обич 

  Поезия
151 2 4

ДУМИ ЗА ОБИЧ

 

Не цепя дума никога надве –

и – щом я кажа, думата не чезне.

Тя вихри се в табуни ветрове

и на въже люлее ме –

над бездни.

 

Тя се пилее! – слънчево сенце.

Стоварва се връз мен на слепи мълнии.

Кога на мама пиша писъмце,

писалките ми с Обич

Господ пълни.

 

Единствена –

тя само! – ми е Бог.

И Бог ме вкара в праведните друми.

И – сякаш, че по мене пускат ток! –

неправилно изречените думи.

 

Тя – думата! –

е моят таен знак,

че може би един ден ще се сбъдна.

Ако си тръгна, ще ви пея пак! –

от някоя Галактика отвъдна.

 

Преди да се развеем – яко дим,

на този свят дошли – като за огън,

да си ги кажем? – без да ги пестим,

най-хубавите думи! –

са от Бога.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??