27.06.2013 г., 14:27 ч.

Думите са птици без крила 

  Поезия » Друга
543 0 2

Думите са птици без крила.

Понякога са весели - разсмиват.

Понякога са зли - бодат

като стрели в сърцето и те сриват.

 

Със нежни думи може да политнеш,

към висините да се извисиш.

Във приказни Вселени да надникнеш

и хиляди дилеми да решиш.

 

Със думите направих си пътека

в пространството, кипящо в звуци.

Една мелодия - недоловима, лека,

шепот от невидими капчуци.

 

Да те погалят нежно в мрака,

да докоснат тази струна,

която все копнее и ме чака -

да дойда и да те целуна.

 

И да ти кажа тези думи -

кристални капки в тишина,

които те извеждат там - на друма,

да посрещнеш мойта самота.

© Румяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??