27.08.2013 г., 22:52 ч.  

ДУНАВ и ЧЕРНО МОРЕ 

  Поезия » Любовна
1149 0 10

Посвещавам на племенника си и приятелката му в чест на сватбения им ден- 7.09.2013


Укротù се, море! Не бушувай!

Посрещни свойта вечна любов!

Тя е приказно бяла. Тя е... Дунав.

В теб се влива. И в твоя живот.

                          Не тъгувай, море! А ликувай!

                          Прегърни свойта речна принцеса!

                          Бреговете ù нежно целувай,

                          тя приижда със... "Многая лета".

Тя е нимфа от бисерна пяна,

той е морски тайфун дръзновен.

Мощен прилив им носи промяна -

две сърца да са винаги в плен.

                          Усмири се, море! Тържествувай!

                          Разплиснù се в шампанско пенливо!

                          Днес със своята нимфа танцувай!

                          Чуй, вълните как шепнат: "Горчиво"!

Маги


Символиката в заглавието е свързана с родните градове на племенника ми - Варна и приятелката му - Русе.

 

 

© Магдалена Рашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??