12.10.2017 г., 15:17 ч.

Душа 

  Поезия » Философска
359 1 2

Душата ми е звяр, облечен в дрехи на девица.
Съдбата ми е зов, заключен в стая на орлица.
Изпатих от любов и станах нов. Горях на жица.
В горещия завод говорих с Бог. Крещяща птица.

Приятелите плачат, стари кучета ме чакат.
Хапят – остри зъби ме разделят от тъга.
Аз съм странен, тъжен и особен неудачник.
Всяка твърда дума възприемам със сълза.

Бродя из полета на разбитите надежди.
Хората са тъжни и сломени от живот.
Всяка смела дума плаха бързо произвежда.
Мътни са водите на дълбокия поток.

Ходя на театри със актьори неразбрани.
Плащам за билети, омерзени с шоколад.
Вечно се надявам, че магията ще стане.
Време е да кажа на душата си: ,,Глупак!“.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??