22.09.2013 г., 21:09 ч.  

Душа 

  Поезия » Друга
471 0 1

 

 

         ДУША

 

Запей, душа, развесели се,

недей се спотаява в плен,

прости, забравих за мечтите,

за радостта и страстите във мен.

 

Не искам мъка и сълзи,

не мога вече да болея,

забравих радост и мечти

дори е трудно да запея.

 

Не мога да заплача даже

в горещи сълзи да се давя,

а ти, душа, да ми разкажеш,

че жива си и не забравяш,

 

за порива на любовта, която

затихнала дълбоко в мен

ще възроди страст по-свята

и огрява всеки идващ ден.

 

И с тебе пак ще изживеем

онези мигове свещени,

напук на злото ще живеем,

ще бъдем по-благословени.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесвам оптимистични стихове като този!Поздрави и нека има още много....
Предложения
: ??:??