20.11.2005 г., 20:32 ч.

ДУША 

  Поезия
925 0 4

Подай ръка,

спаси ме!

Светът ми се стовари върху мен.

Подай ръка

и спри ме-

не позволявай пак да ровя

в свойто вчера-

един копнеж от нищото роден..

 

Какво ми даде онзи свят брутален,

какво от него търся аз?

Дали приятелите-

призраци себични?

Дали мечтите-

осъзнато излишни?

Дали щастието-

прикрито трагично?

Дали усещането за близост-

измислено, митично?

 

Лъжа!

Лъжа е този свят

и прерязани са всички пътища назад,

затворени са всичките посоки,

водещи към мойто Вчера,

водещи към моя Ад!

 

Този свят за мен помръкна

 и в очите ми е  вече като мрачния отблясък

 на угасваща звезда,

като животворната отрова,

с която те подхранва любовта.

 

Живот ли бе?

Живот ли- НЕ!

Не живот,

а съществуване-

бавното страшно умиране

на посечено в корен дърво.

Не живот,

а болка-

убиващо терзание на виновен невинен,

на истински,

пленник на линчуващо за забава,

зло общество.

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

Болката
все някога
ще стихне,

но споменът за нея

няма да умре!

 

И той-

споменът,

във мост ще се превърне,

ще иска пак да ме прегърне-мен наивното дете,

ще иска пак да ме ограби-

да ме върне в същите лъжливи светове.

 

Страх ме е!

         Ще устоя ли?

                   Помогни ми…

 

Превърни моста в отломки

от нещо презряно,ненужно,

превърни спомена в пепел…

нищо, че ще има пак следа.

         Веднъж щом нещо изгори

         не може никой да запали пепелта!

 

От тази пепел

ще възкръстна Аз!

Преродена и нова.

Различна.

Нападаща,

студена,

базразлична…

 

Помогни ми!

Помогни ми да се облека,

да сложа своята перука и грима…

репликите припомни ми.

Това е новата ми,

главната ми роля

във пиесата порочна…

Моля те,

побързай!

Представлението започна!

© ДИДИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво скъпа!!!Още лятото ти казах че съм пленена от начина ти на изразяване и начина по който обрисуваш чувствата си!Твоя талант не е за изпускане!!!
  • Много е добро, браво!! Интересни мисли имаш и по интересен начин ги обличаш, даже на майка ми направи добро впечатление. Бих ти дала две 6 от нас, ама неможе. Успех!
  • Ти си ртоден талант Евала
  • МН БЛАГОДАРЯ ЗА ОЦЕНКАТА...НЕ САМО ЗАЩОТО Е ПОЛОЖИТЕЛНА!НЕ МОГА ДА КАЖА,ЧЕ ИМАМ ГОЛЯМ ОПИТ ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА СТОЙНОСТ, НО ИМАМ ЧУВСТВА,А ЗА ИЗКУСТВОТО ТОВА Е ВОДЕЩО!ТАКА МИСЛЯ АЗ... ПЪК И ИМАМ ДОСТА ВРЕМЕ ДА СЕ УЧА!
Предложения
: ??:??