Душа ми братя,веч не трае.
И аз кат вазе кръв ми се пролива.
За таз родина мила,гдето я всеки
граби и не жали.
За туй ли с кръвта си млада,
черна земята напоихте.
Народе продажен и страхлив,
свали ти тез окови стари,да покажем
бунт как се вдига,на славните другари.
© Мариян Стоянов Всички права запазени