27.03.2011 г., 20:44 ч.

Душата 

  Поезия » Друга
575 0 2

Душата не бърза да старее,

тя продължава да живее

със своите неосъществени мечти

за несбъднати свои съдби.

 

Така тя ще продължи

пътя към своите мечти,

ще чака, ще мълви,

ще казва: вярвам, че ще се нареди.

 

Душата се лута сама,

когато не познава Христа,

търси подобна на нея,

да я намери не успя.

 

Така тя дълго вървя,

милата, страда сама,

докато не я срещна

подобна на нея душа.

 

Която на нея каза,

че съществува пристан,

където може да срещне

тази нежна душа.

 

Да, и така стана -

в прекрасен ден

предаде се на Христа,

тръгна с Него тя.                                                                

© Доми Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !
  • Привет!
    "...предаде се на Христа,

    тръгна с Него тя."....към Вечноста..
    Евангелие на Йоана
    5:24 "Истина, истина ви казвам: който слуша словото Ми и вярва в Оногова, Който Ме е пратил, има живот вечен...."
    От там идват и там отиват нашите души!
    Поздравления за написаното!
Предложения
: ??:??