5.12.2009 г., 15:01 ч.

Душата ли? 

  Поезия
613 0 5


Душата ли?


Душата ли?

И тя е с ръбове,

човешки шита с вяра и конец,

че утре ще сме част от вечните...

И, може би, повече хора от днес.

 

Душата ли?

И тя е с приливи,

обичащи безбрежно всяка нощ.

Освободила брегове от залези

и стълбата между тука и отвъд.

 

Душата ли?

А тя даже не е моя.

Дадена ми е по милост, по здрач,

да те обичам със сила на прибоя,

бъдеще в ръцете ни и хляб, и сол.



Pink Floyd - Marooned http://www.youtube.com/watch?v=5OMFiqNA6Ag

 



© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??