26.02.2012 г., 15:42 ч.

Душата ми е риба 

  Поезия
634 0 7

"Добре де, предизвиквам те, море -

къде е той - очаквам да ми кажеш." 

Галена Воротинцева



Добре де, предизвиквам те, море –
кажи ми, подскажи поне къде е!
... Претърсвах те с превити колене,
но никъде ни вест, ни кост от нея!

Изгубих я в сърцето ти, море.
Там, казват, се превърнала във риба.
Не знам дали да вярвам или не,
но нощем, до крайморските колиби,

тръстиките отронват песен-стон
и сякаш, че душата ми наднича.
Сърцата им – убийствен камертон –
инфарктово плисират ти вълните.

Прати ми две вълни - да ме погълнат -
накрая може би ще я открия!
Просветва ми – ти може би си пълно
с удавници и с кости – все на риби...

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??