10.01.2008 г., 16:52 ч.

Душата на ангела 

  Поезия
436 0 1

И кърви отново жалката душа,
и не знам защо, нито как...
защо отгледах аз във себе си това.
И мечтая да изкореня жалката душа...
но колкото и да мечтая,
човек без душа е просто груба дъска...
и в ръцете на изкусен майстор
грубата душа превръща се в душа...
... и кърви... и боли...
... но ангел ще се появи
и живот на дъската ще дари
и като кукла от дърво
ще се превърна в живо същество.
Ще чувствам студ и топлина,
и ще пазя своята душа...
И живота си ще посветя
на ангела, който превърна ме в това...

© Радо Стоименов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей!Първо-добре дошъл!Второ-един малък съвет/ако приемаш/Харесва ми идеята ти,но по изпълнението трябва да поработиш още.Опитай да избегнеш тези повторения на "и...",мисля,че ще звучи по-добре.Вкарай малко повече ритъм и ще стане.
Предложения
: ??:??