За жената - питайте жените!“
(Пословица).
Душата на жената
е terra incognita!
Но вместо със въпросник
да ходя и да питам,
понеже, без съмнение,
те най-добре се знаят,
реших - от стиховете им,
какви са да узная.
„И райска съм жар-птица,
и тигър-людоед!
Светица и мръсница,
оцет съм и съм мед.
И кротка пеперуда,
и жилеща оса,
и нежна - до полуда,
и режеща коса.
Умея да се смея,
да галя, да целувам,
но също - да беснея,
да плюя и да псувам.
Добра и сговорчива –
и правеща напук.
И марково уиски –
и сок от хрян и лук.
Ако си зъл и злобен –
за мене ти си цар.
Ако си тих и скромен –
за тебе аз съм звяр! … “
*
Чета им стиховèте
и чатнах изведнъж,
защо, в последно време,
се женят мъж за мъж!
© Ангел Чортов Всички права запазени