21.03.2017 г., 23:55 ч.

Душата на мама 

  Поезия » Друга
1285 1 6

Генка Богданова

 

Казват, че всъщност ангели няма.

„ От кал родени – се превръщаме в кал.“

Не, ангели има! Ангел е мама!

Аз чувствам духът ѝ над мен полетял!

 

На сън и на яве   дочувам гласа ѝ,

загрижен и топъл, гальовен, и мил.

Душата ми жадно търси  смеха ѝ.

Закриля ме – ангел, добър, белокрил.

 

Ангел е мама! Съмнение няма!

Душата ѝ беше светла и чиста,

носеше в себе си обич голяма –

и днес  ме гали с нежност сребриста.

 

Има ангели, вярвайте, има!

Душите майчини  бдят над децата,

летят денонощно – тихо, незримо,

ангели нежни  ни пазят с крилата.

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??