15.04.2019 г., 9:08 ч.

Душевно 

  Поезия » Любовна
573 1 0

Душевно

 

Знаете ли кое е едно от най-гадните неща в живота?

Когато разбереш колко си прецакан...

И душевно, и физически, и психически.

 

Моментът, когато разбереш, че рационалният ти разум се е изпарил,

Че отново сам си се набутал в тази до болка позната клопка...

Тази клопка, от която тъкмо мислеше че си се оттървал.

 

Не спирам да се питам защо.. Защо отново душата ми се самопрецака?

Започвам да мисля, че в мен тайно живее някакъв много извратен мазохист,

Който обича да се самоизтезава, влюбен в душевните терзания.

 

Но като се замисля и аз имам вина за този мазохист,

Подхранвайки го с надежди, той израсна такъв, какъвто илюзиите го направиха.

Пример за едно неблагополучно отгледано метафорично дете.

 

Знаете ли кое е едно от най-гадните неща в живота?

Когато разбереш, че си се влюбил...

И душевно, и физически, и психически...

 

 

Николина Згуровска

14.04.2019г.

© Николина Згуровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??