7.11.2008 г., 19:39 ч.

Душите си на дявола продаваме 

  Поезия » Друга
912 0 23

 

 

Душите си на дявола продаваме

и губим чест,достойнство,свобода,

а страшното е,че не съжаляваме

и гордо сме изправили глава.

 

Сърцата ни са камъни назъбени,

а устните ни - кратер на вулкан,

мечтите ни навеки са погубени

от черния бушуващ ураган.

 

В сърцата ни вселила се е злобата

и тягостната мъка - завистта,

излива се на дявола отровата

и вехне като цвете радостта.

 

Коварството превзело е ръцете ни,

в очите ни презрение блести,

изсъхнали и пусти са душите ни

и сянката на призрака кръжи.

 

© Наташа Басарова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??