18.09.2004 г., 22:22 ч.

Два диоптъра късогледство 

  Поезия
1056 0 2
Роднински хор огласяше антрето,
а тя звука до минимум забавяше
и влизаше в банята, където
подмятания миеше,забравяше
че вече не е възраст завистлива
домът, населен с мечти
и утре зрелостта свадлива
ще вземе цвят от нейните коси.
Досадата една и съща е
и от колеги , и от близки.
Въпросът -гонещ я и съскащ-
е кога ще срещне риска.
Тя сполучливо бе играла
години танците вълшебни.
Мъжете като на спирала
не спираха да бъдат непотребни.
Ковеше тя разочарована
пирон, един до друг, да може
в близко бъдеще по съвместимост
друг свойта кърпа там да сложи.

Денят  ухаеше на възхищение..
Тълпата завъртя се в кръг
и шареното общо мнение
бе младите да се врекат-
да се обичат до смъртта си..
Как никой нея не прегледа.
Подтиквана от съвестта си
омъжи се, а бе само късогледа.

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не се притеснявай,диоптрите няма да се увеличат с годините,макар че ми се иска да съм далекогледа по отношение на мъжете.
  • ужас,моите диоптри са три...дали не ми е време да слагам булото
Предложения
: ??:??