4.05.2023 г., 10:08 ч.

Двама братя 

  Поезия » Хумористична
155 0 0

Двама братя смели

по пътя са поели.

Не знаят що ги чака,

а крачат смело в мрака.

 

Единият-строител,

на хората спасител.

Строи им вили, къщи.

Някои-със тъщи.

 

Други– със свекърви,

с няколко етърви.

Бачка завалата

за една заплата.

 

Чука, блъска, млати...

Живот ли е? Егати!

Е, бял си му е хляба.

Все пак, не е халяба!

 

Другият - лежерен

и в думите модерен.

С приказки омайва,

без да се разкайва.

 

На него му е трудно.

Тече животът мудно.

Римата да случи,

пари не ще получи.

 

Но, непукист е той!

Пари не иска в брой.

Славата си чака

като на спирка - влака.

 

Тъй двамата си крачат.

Комплексите не влачат.

Тях чака ги нирвана,

за рая - ВИП покана!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??