10.12.2011 г., 17:30 ч.

Двата погрома 

  Поезия » Гражданска
397 0 1

              Двата погрома

       (09.09.44 -  10.11.89)

 

След втория "Червен погром"

"Другарите" направиха

                  от българския дом

един разбичкан стар сайвант,

дето повтарят тъпо всичко

               вече правено в света,

но в свой собствен, по-лош,

               червеникав вариант!

И заживяхме във държава,

       в която всяко начинание

стои далеч от логиката

            на човешкото

                                призвание...

И ТО НЕ Е:

   "Играй и спечели с Ай пот!"

А СЕ НАРИЧА:

"ЧОВЕК се ражда за полезен

                      и щастлив живот."

 

 

                      Агресори

 

Изглежда само българите на земята,

не вдяват,

      че МУЗИКАТА е като пръднята...

За тоя, който я изпуска,

                     може да е звук и аромат!

Ала за другия край него,

        тя може да е само шум и смрад.

В колата, зад волана като седне,

по тротоара както си върви,

                    надува децибели

                                           и... смърди...

 

 

                        Тайна

 

 Всичките го знаят,

                            но кротко мълчат!

Всичките го видят, ала не гълчат!

Боже, опрости ги!

                                 Това не е грях.

Нали и ти видиш!

                          Живеят във страх!

Страшно е, когато

                             се стигне до там!

Всички да го знаят,

                         но мълчат от срам...

 

 

          Парва европейска година!

 

             На прогнилата пейка.

 

Намирам най-подир една

и сядам във градинката на пейка.

Пейка,  достойна за жалейка!

Край нея всичко е обрасло

                 във бурени и паламида.

Дали съм в Елисейския дворец?

Или в градините висящи

             на древната Семирамида?

Не! Вече съм човече на Европа!

Надявам се оттам

           Щастието да ми потропа...

 

 

            Ръждата на парите.

 

Цял един живот ми трябваше

                                       да изживея.

Сърцето ми да разбере,

                         с глава да проумея:

Заквасени със дрождата "пари",

и най-човешките

                     Човешки намерения

ферментират в най-жестоки,

           нечовешки престъпления...

 

 

              Ура за Карибите!

 

И в медиите избуяха мафиоти!

С измамните си трикове

                ни  правят

                              кръгли идиоти...

"Герои" произвеждат на

                                    "КарАибите"!

В "Биг брадър" там по бански

да се мъчат и да страдат,

           в топлото море,

                           наред със рибите...

Питам защо чак там -

                                    на Карибите ?

Изтупвам ви рекламката завчас!

"Изпращайте сървайвърите тук!

    Да преживеят зимата със нас!"                  

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??