Две жени, две чаши вино -
звънтят, когато вдигат тост,
говорят, когато трябва да мълчат.
Две жени с две чаши вино –
засмени, червени,
искрящи, горящи.
И двете са пълни догоре
и чакат да бъдат изпити
от жадни, наквасени устни,
попиващи вино и болка.
Едната е мама,
другата – Една.
В момент на забрава,
Една бутна мама,
вино се разля,
а червените петна
попих с разкървавена устна.
Никой не видя.
Обичам да ги гледам –
две жени в две чаши.
Разливам погледа си в тях,
отпивам вино с червена устна,
която все кърви.
2007 г.
© Невена Григорова Всички права запазени