12.05.2012 г., 18:34 ч.

Две добри новини 

  Поезия » Хумористична
604 0 5

Две добри новини

             (виц)

 

На водещите нации водачите

повикал Бог пред райската врата

и с притчи, там им изтълкувал знаците

на маите за края на Света...

 

Стояли Путин,Бойко и Обама

и слушали тревожния Му глас,

че вече и Живота ще го няма

и даже Той отива си със нас...

 

С напътствия към тримата Всевишния

указал им, по начин много лек,

(емоциите вече са излишни!)

да информират земния човек,

 

че вече на Света ще дойде Края,

а всичките известни божества

и със вълшебствата, които знаят-

не могат да предотвратят това...

 

... Обама пръв започнал да говори:

„Народе мой настават тежки дни

с Вселената не може да се спори,

но зная две съдбовни новини.

 

И в приказките както се разказва

едната лоша, другата- добра.

Добрата е, че има Бог... Видях го!..

И мога твърдо да ви уверя!..

 

А лошата е, че Светът ще свърши,

обратното броене е на ход

и като цвят от бурите прекършен,

ще си загине нашият Живот!..”

 

... След него Путин, сграбчил микрофона,

обърнал се към руският народ:

„Народе мой, отказвам се от трона-

и вече Бог след след мен ще е на ход...

 

Не искам нищо днес да ви тревожи,

но зная две съдбовни новини-

за съжаление и двете те са лоши

и няма сила да ги промени...

 

Едната е, че има Бог... Видях го!..

И Той дори общуваше си с мен...

А втората- Светът ще свърши!.. Жалко!..

Очаквайте последният си ден!..”

 

... Накрая всред тълпа от журналисти

започнал Бойко своят монолог:

„За зла беда ва всички комунисти,

ще кажа че видях Го!..Има Бог!..

 

Но двете новини за нас добри са:

със Бог стоях пред Райската врата

и Той ме увери за Своя мисъл-

да властва ГЕРБ до Края на Света...”

 

12.05.2012.   д-р Коста  Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Предпочитам две добри новини, пред "Много хубаво, не е на хубаво". Ама то май...верно...
  • Страхотен виц....повдигна ми настроението за ден напред . Но дано не е вярно, иначе при това управление, съвсем скоро иде краят на България!
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ за майсторството, докторе!
  • :D Браво!
  • еееееееееееееееееее уникално много ми допадна. Поздрав.
  • хехех страхотно е..Много идейно.Стихотворение наистина превърнато във виц.
Предложения
: ??:??