Две добри новини
(виц)
На водещите нации водачите
повикал Бог пред райската врата
и с притчи, там им изтълкувал знаците
на маите за края на Света...
Стояли Путин,Бойко и Обама
и слушали тревожния Му глас,
че вече и Живота ще го няма
и даже Той отива си със нас...
С напътствия към тримата Всевишния
указал им, по начин много лек,
(емоциите вече са излишни!)
да информират земния човек,
че вече на Света ще дойде Края,
а всичките известни божества
и със вълшебствата, които знаят-
не могат да предотвратят това...
... Обама пръв започнал да говори:
„Народе мой настават тежки дни
с Вселената не може да се спори,
но зная две съдбовни новини.
И в приказките както се разказва
едната лоша, другата- добра.
Добрата е, че има Бог... Видях го!..
И мога твърдо да ви уверя!..
А лошата е, че Светът ще свърши,
обратното броене е на ход
и като цвят от бурите прекършен,
ще си загине нашият Живот!..”
... След него Путин, сграбчил микрофона,
обърнал се към руският народ:
„Народе мой, отказвам се от трона-
и вече Бог след след мен ще е на ход...
Не искам нищо днес да ви тревожи,
но зная две съдбовни новини-
за съжаление и двете те са лоши
и няма сила да ги промени...
Едната е, че има Бог... Видях го!..
И Той дори общуваше си с мен...
А втората- Светът ще свърши!.. Жалко!..
Очаквайте последният си ден!..”
... Накрая всред тълпа от журналисти
започнал Бойко своят монолог:
„За зла беда ва всички комунисти,
ще кажа че видях Го!..Има Бог!..
Но двете новини за нас добри са:
със Бог стоях пред Райската врата
и Той ме увери за Своя мисъл-
да властва ГЕРБ до Края на Света...”
12.05.2012. д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены