22.11.2013 г., 21:23 ч.

Две думи... 

  Поезия » Друга
495 0 0

Две Думи...

 


Ние сме две думи - "аз и ти" сме достатъчни,
без излишни прилагателни и епитети...
Два оксиморона, не дотам порядъчни,
наранени от глаголите, които ни разделят.
Но стига остроумия... излишния съм аз.
Затова се сливам със силуета на далечината
и ти подарявам тишината, по-ценна от елмаз,
която ме научи на важните неща в занаята.
Но жалкото е в цената, платена на житейските уроци,
да ни покажат разликата между правилно и грешно.
Без да жертваме от егото си и от сладките пороци,
иронията премина през тъгата, за да се превърне в нещо смешно.

© Михаил Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??