17.01.2015 г., 9:51 ч.  

Две думи убиват мечти! 

  Поезия » Любовна
796 1 0

Чужда.
До мен обаче стои, 

не знае как ме боли.

Да бъде чужда,

когато умът ми крещи,
сякаш драскат го с нокти орли.

 

Глас.
Недей трепери!

Това са нужни лъжи, разбери.

Загубя ли нея, замлъкваш и ти.

Две думи убиват мечти. Запомни:


Нейната сладост се носи ухайно,

както се  сливат дъжд и сълза.

Както когато гледаш я тайно,

и приказваш на ум, как те омайва.

Но нейната сладост е чуждо лекарство,

както се казва, не бързай от рано.
Както когато гледаш я тайно

не спираш, но знаеш, че гледаш я само. 

 

Затова забрави... 

защото две думи убиват мечти!

© Иван Ценов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??