10.09.2007 г., 9:44 ч.

Две птици 

  Поезия
499 0 1

 


 

Две птици

Нощта да върна нямам сила -

изплувва слънцето от своя дом.

Зората нова болка е родила,

изпива въздуха ми пак със стон.

Огряли взора ми звездици,

изгасват свойте светила

и чувам шепота на птици,

но не и техните слова.

Летяли късно над небето,

видяли хиляди неща  

и с първите лъчи в небето

отново пак ще полетят.

Не мога птиците да върна –

ще чакам пак да долетят;

Тук, под листата, аз ще тръпна,

от зимата да ме спасят.

ДК

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, че открих
    този прекрасен стих
    (тъй малко посетен
    и до днес неоценен)!
Предложения
: ??:??