5.07.2012 г., 22:24 ч.

Две сенки 

  Поезия » Любовна
468 0 1

Две движещи се сенки,

хванати за ръка.

Момче и момиче,

тръгнали в нощта.

 

Луната огрява пътя им.

Звездите сякаш им шепнат.

Вятърът разделя пръстите им,

но те няма да се пуснат.

 

Две движещи се сенки,

хванати за ръка.

Момче и момиче,

тръгнали в нощта.

 

Очите им говорят.

Устните мълчат.

Ръцете им се молят,

умовете им шептят.

 

Две движещи се сенки,

хванати за ръка -

Времето и Любовта,

неразделни на света.

© Джули Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Философски финал. Харесах образите на Времето и Любовта. Позволи ми една незначителна бележка: момиче - същ.име, ср.р., а любов - ж. р..Не се тревожи, случва се често да се греши рода на "момиче" Съгласувай, Джули.
Предложения
: ??:??