8.09.2013 г., 18:00 ч.

Две сестри 

  Поезия » За деца
722 0 9

ДВЕ СЕСТРИ

 

 

Две сестри – Добра и Лоша –             

си живеят вътре в мен.

И коя ли да послушам                      

честичко съм раздвоен.

 

Със другарче да се сбия,        

грубо да се разкрещя                  

или лошото да скрия,

нервите да укротя?

 

„После пак ще си играеш

с него – шепне ми Добрата. –

По-добре е да затраеш!

Може в теб да е вината!”

 

А пък Лошата боде ме:

„Хайде, стига с този страх!

Да се изявиш е време.

Смело захвани пердах!”

 

Ех, след техните съвети

все пак трябва да реша...

Подскажи – коя от двете

ме подтиква да греша?

 

Из новата ми детска книжка "Ха, познай де"

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??