24.06.2017 г., 0:39 ч.

Двоен сонет 

  Поезия » Строги форми
684 0 0

Сред руини на време и дилема

една виола замълча бездомно.

От дълбините на забрава скромно

тази форма на сонет ще взема.

Предизвикателство ли е огромно?

Не, разбира се – щом има тема.

 

За темата е нужно вдъхновение

и зная няма то да закъснее,

и сетивата нежно ще залее

на любовта вълшебното видение.

И ето те – неповторима, грее

твоят образ чар, Благовещение.

 

Омайване... мелодия свещена

лъхва тънкострунно и опива

цялото ми същество. Открива

пак душата вяра съкровена.

 

Миналото с бъдеще се слива

в миг на настоящето – безценна

е надеждата, безкрайно жива

ще е красотата откровена.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??