24.02.2023 г., 22:05 ч.

Дядо 

  Поезия » Свободен стих
193 0 1

Познавам ги тези дървета.
Познавам ги всичките.
Бях малка, те бяха големи.
Ти ме водеше при тях.
Ти ме запозна с тях.
Познавам ги тези дървета.
Познавам ги всичките.
Ходехме при тях.
Когато трябваше да сме само двамата
А сега няма те, и е толкова празно.
Познавам ги тези дървета.
Виждала съм ги през пролетта – разцъфващи
Виждала съм ги през лятото толкова красиви
Виждала съм ги и през есента – порой от цветове. 
Но най ги обичам през зимата
Когато снегът е тук и са толкова бели и чисти
Когато снега е тук и скрива чернотата на клоните. 
Когато снегът започне да се топи 
И чакат отново да разцъфнат през пролетта.
Но теб те няма.
Познавам ги тези дървета. 
Познавам ги всичките.

© Пепс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво и тъжно, Пепс. Хората си отиват, дърветата остават, за да ни напомнят за тях.
Предложения
: ??:??