9.08.2008 г., 18:15 ч.

Дядо и баба 

  Поезия » За деца
707 0 5
Тръгнал е дядо на лозе
с питка и сирене козе.

Ала какво той направи?
Свойта мотичка забрави.

Дядо се чуди ли чуди.
Как ли сега да се труди?

И под дървото на сянка,
легна за мъничка дрямка.

Беше почивката кратка,
ала за него бе сладка.

После той гъби набра
и у дома се прибра.

Милата баба, добричка -
сготви му вкусна чорбичка.

Хапнаха, винце си пиха,
легнаха и се завиха.

Дядо и баба забравят,
ала все някак се справят.

© Иванка Морарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??