7.12.2018 г., 16:40 ч.  

Дядо Коледа и още нещо 

  Поезия » За деца
737 1 4

Дядо Коледа и още нещо
Автор – Величка Николова – Литатру

Снежко- скрежко се белее.
Севернякът песни пее:
- Коледа пристигна вече
със шейната отдалече.

(2 пъти) Припев: 

Звън, звън, звън,
троп, троп, троп.
Със шейната отдалече.


Работливите джуджета 
са в шейна с над сто пакета,
със играчки за децата
и звездички за елхата.

(2 пъти) Припев: 

Звън, звън, звън,
троп, троп, троп.
И звездички за елхата.


Дядо Коледа добричък,
зараздава ги на всички.
После даде на врабците
рой трохички от катмите.


(2 пъти) Припев: 

Звън, звън, звън,
троп, троп, троп.
Рой трохички от катмите.

Радостно децата пеят.
Врабци в клонки се люлеят.
Само Станислав сърдит е.
„Плюшен мечо, где си скрит, бре?!

(2 пъти) Припев: 

Звън, звън, звън,
троп, троп, троп.
Плюшен мечо, где си скрит, бре?!


Лалка го успокоява.
Свойто мече му дарява.
А врабците от дървото
се покланят пред доброто! 

(2 пъти) Припев: 

Звън, звън, звън,
троп, троп, троп.
Се покланят пред доброто!

Литатру

© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледна песен »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??