11.12.2011 г., 11:09 ч.

Дядо Коледа пристига 

  Поезия » За деца
3627 0 21

 

Веят вихри из полята,

бели облаци се вдигат.

От далече със шейната

Дядо Коледа пристига!

 

Чуй ги – медните звънчета

все по-силно звънкат, звънкат.

Хей, момичета, момчета,

бързо тичайте навънка!

 

Да посрещнете Старика,

вече, хей, дошло е време!

Нека песен да заблика!

Хайде, кой ще я поеме?

 

Щом препълнен е чувала,

нека волна глъч се вдига!

Придружен от снежна хала,

Дядо Коледа пристига!

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??