17.12.2007 г., 20:39 ч.

Дядо Коледа се влюби в мен 

  Поезия » Любовна
1720 0 10
 

В най-вълшебния ден

обикaлях улиците сама,

а безброй снежинки се сипеха върху мен,

напомняха ми за вълшебствата по Коледа...

Безброй лица... бързаха за празника,

за да бъдат заедно те в нощта,

един до друг  на коледната трапеза.

А аз бях толкова сама... сред хора,

не радост, чувствах единствено умора...

Трудно е, щом празник се зададе,

разбират ме само самотните...

...

И бавно продължавах да вървя из града,

не бързах, нямах любим да ме чака у дома,

а на ъгала весел смях напомни ми когато бях дете,

как чуех ли "хо хо хо", Дядо Kоледа да ме прегърне

протягах ръце...

От радост тихичко заплаках...

Исках пак да вярвам във това,

че по Коледа стават чудеса.

Обърнах се и продължих...

А някой хвана ме за ръка и дъх затaих,

обърнах се и не вярвах на очи,

че Дядо Коледа пред мен стои

"Помня всички добри деца..."

Не ме прегърна, както когато бях малка...

странно, Дядо Коледа целуна ми ръка!!!

Погледнах го, а той дръпна своята брада,

видях най-красивото мъжко лице

и с "да", отвърнах на въпроса "кафе?"

Дядо Kоледа не беше зает

и преди месец бе навършил двадесет и пет!

Имаше най-сладката трапчинка на света,

а за милиони му беше усмивката.

Дядо Коледа се влюби в мен в нощта,

когато на Коледа ставаха чудеса!

                                                 ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

                                                     Поздрави от Florr!

© Диди Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "От радост тихичко заплаках...
    Исках пак да вярвам във това,
    че по Коледа стават чудеса." -толкова нежно и истинско!Настръхнах, докато го четях!Думите са излишни!!!

  • ако намеря дядо коледа на 55 си го запазвам само за мен
  • Здравейте приятели! Благодаря ви за подкрепата и коментарите.Пожелавам ви една вълшебна Коледа и на всеки един от вас да се случи по едно красиво чудо!Късмет!
  • Ей, че добър замисъл и изпълнение!!!
    Браво, дано сънувам нещо хубаво след
    този страхотен стих!!!ПОЗДРАВЛЕНИЯ111
  • Това си е цяла приказка! Поздравления за красивата среща и трапчинка!
  • Къде го срещна този дядо Коледа да мина и аз?!
  • Много сладко!!!
  • Хаха изключително интересно!Поздрав!
  • Мисля ,че всеки един от нас е имал подобна мечта Пожелавам ти да се превърне в реалност
  • Искам и аз един такъв Дядо Коледа.Поздравления за идеята и стиха!
Предложения
: ??:??