Дядо Коледа, здравей!
Пише ти едно момче.
Амиии… казвам се Андрей
и послушно съм дете.
Всички мислят, че съм беладжия,
а пък аз все за добро…
Млякото когато пия,
се разлива и – петно.
А когато се обличах,
бутнах вазата с цветя.
Мама бързо, бързо тича
с кофата и със вода.
След работният си ден,
татко както спеше,
знам, че беше уморен,
но на мен ми се четеше.
Книжката разлистих,
приказка да избера,
но не знам защо, размислих
и се втурнах към игра.
Взех боички, четки,
да рисувам котарак,
както сладко, татко спеше,
нарисувах му мустак.
Ами, той нали е татко-
силен, смел и е голям?
Заприлича ми за кратко,
с тоз‘ мустак на великан.
Дядо Коледа, а ти,
като малък беше ли послушен?
Моля те, подаръка ми донеси.
Ти си дядо добродушен.
15.12.2020