17.10.2007 г., 20:56 ч.

"Дяволът е жена" 

  Поезия
1602 0 5
 

Огнена жарава кипи в нейната душа,

но как да разбера

дали нейната кървава сълза

е породена от тъга или напротив-

от мечта,заредена с тъмнина.

Каква дяволска жена-

с черни очи, черни коси

и винаги гледаща с този поглед-

на тигрица, навинна и добра.

Щом желае да те вкуси,

не можеш да избягаш ти.

Тя по-силна е, тя е безсмъртна-

тя е черната кралица с кървава корона.

Колко ли жертви, колко ли мъка и болка

е донесла на този свят?

Дяволът е тя -

лице без свян,

душа без блян;

Търси и не спира

докато своя трофей не открие.

Кръвта живот и дава ,

с красота я дарява,

за да опиянява нас -

простите слуги и роби.

Кървава сълза и в нея копнеж,

тъмен живот и в него кипеж.

Защо и аз така не мога -

моменти да убивам

                                                         и да се не тревожа....

© Яна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хихи аз съм с черни очи и черна коса
    Хареса ми!!
  • Дяволът е жена. То това е ясно И отново е прекрасно!
  • Много интересно стихче! Поздравления, мила!6
  • Интересно и вълнуващо стихотворение
    Прилича ми на сюжет за филм на ужасите(аз харесвам такива филми)
    Браво
  • Интересно е..по някакъв неразгадаем начин:>Добър дебют!
Предложения
: ??:??