„ Когато по радио”Христо Ботев” за първи път чух
„Малка нощна музика” на Моцарт толкова я харесах,
направо бях поразен! Оттогава обикнах класическата
музика и й се отдадох!”
Чуто на глас
- За празника ми днес
аз искам да ти подаря една моя
серенада!– ми казваш.
Пръстите ти докосват пианото
и вълшебните ти ноти литват нагоре.
Развихрят пухкавите, сребърни снежинки
в ефирен танц.
И носят дъх на тайнственост...
Мечти раждат!
Разкриват чудесен свят
на хармония, Любов и светлина.
Вселената огряват!
И пускат корени дълбоко във небето.
С „Малка нощна музика”*се сливат!
От щастие една сълза
по лицето на Господ се търкулва!...
08.12.2014
*”Малка нощна музика” – най-известната серенада на Моцарт.
© Латинка-Златна Всички права запазени