21.07.2010 г., 21:30 ч.

Дъжд 

  Поезия » Пейзажна
491 0 0

Небето отново притъмня,

черен облак спусна се и ето -

дъжд проливен заваля

с едри капки като отронена сълза.

 

Природата е много мръсна -

прашен въздух, отровени земи

и може би дъждът проливен

са нейните изстрадани сълзи.

 

Полека облакът отмина.

Дъждът внезапно спря,

а слънцето със своите лъчи игриви

цялата земя огря.

 

На хоризонта нежно се показа

пъстроцветната дъга

и може би това е

на природата усмивката добра.

 

На Слънцето лъчите си играят

с цветовете на дъгата, с капките роса

и като бисерчета малки

блестят в мократа трева.

© Жулиета Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??