27.07.2010 г., 19:11 ч.  

Дъжд 

  Поезия » Любовна
946 0 4

      Д Ъ Ж Д

 

 

Дъжд? Или сълзи!

Капчици роса

върху капака на стария роял.

Затворен и забравен.

Струните са опънати,

но няма кой да ги накара да затрептят.

 

Душа под капак.

Нежна и плаха, недоверчива дори,

търсеща нежност, но уви.

Някой е казал – това ще боли!

И душата, горката, се свива и чака,

някой безумец да вдигне капака.

 

И ето идва юнака, със роза в ръката

и нежно омайва жената.

А тя раздвоена го гледа в очите,

нежно го гали и капака тя брани.

Защото жената си мисли, горката,

че юнакът ù иска ръката.

А юнакът я целува в устата,

отмества капака и докосва душата.

 

Това не са сълзи, просто пак вали!

Някой е вдигнал капака на стария роял

и капките тежки докосват струните нежни,

и мелодия нежна звучи във душата,

и на рояла, и на жената желана.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??