16.04.2018 г., 14:05 ч.

Дъждовен ден 

  Поезия » Пейзажна
230 0 0

ДЪЖДОВЕН ДЕН

 

От вчера скрит съм под чадъра,

дъжда над мене е припрян!

Със него правим "дъра-бъра" –

променям своя дневен план...

 

Не мисля, че се примирявам...

Напротив- чувствам се добре!

Спокоен бях и си надявах

да радвам бурното море!

 

Не бях ядосан на небето,

на ветровете и дъжда!

Не губех дните на морето

не бях изпълнен със вражда!

 

Какво от туй, че няма слънце,

че съм под сиви небеса!?

А гледам на вълните танца

и малките им Чудеса!

 

10.XI.1999г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??