28.07.2011 г., 22:16 ч.

Дъждовна нощ 

  Поезия
679 0 1

ДЪЖДОВНА НОЩ

 

Мокро, хлъзгаво, кишаво...

Бръска!  В локвите - жаби.

Плюя. В устата ми - тричаво.

Шибат дъждовните саби.

 

В тъмното - трясък. Кръчмарят

спуска кепенци опушени.

„Пфу, още пладне - затварят" -

клатушка се фигура сгушена.

 

Шляпа, препъва се в тъмното,

залита и  цопва в батака.

Става... поглъща я тъмното...

Прозъзва  сърцето  ми в  мрака.

© Юлияна Донева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ей, че образно пишеш! С три куплета само си изрисувала и дъжд, и кал, и досада...
Предложения
: ??:??