Налей ми, кръчмарю, налей ми да пия,
недей да ме питаш, просто налей,
отвътре изгарям – каква орисия,
сърцето ми още за нея копней.
Тя беше видение бяло, ефирно,
а аз се завръщах чак призори,
безмълвно ме чакаше – птиче ранено,
палтото ми вземаше без дума дори.
– Дали и се карах? – неее и защо ли?
Тя ме поглеждаше с дъждовни очи,
виждах тъгата, виждах и болката…
– Кръчмарю налей ми, че взе да горчи!
– После какво ли? – тя си замина.
Казвам ти, братко, че май подлудях,
а пък душата ми просто е рана,
знаеш ли, повече не я видях.
Понякога нощем все ми се струва,
че по лицето ми капят сълзи,
чувствам дъха ѝ, навярно сънувам,
как тъжно ме гледа с дъждовни очи…
/Свидна/
© Евгения Георгиева Всички права запазени