11.12.2009 г., 0:44 ч.

Дъждовни пеперуди 

  Поезия
669 0 0

Тая есен беше пролет,

ала по-красива бе,

лека с тихий вятър - чиста кат дете.

А нейний цвят стана цветът на пеперуда...

и ясно слънце по листата и цветята!

 

Ала в тоя ден  очи склопени аз отворих

и видях се като в сън!

Семплий дъжд валеше,

а под него сянка ми измъчена стоеше!

 

Листецът веч  изсъхнал,

попилян сред вечността.

Цветът стопи се,  като здрач подир нощта,

сред плаха, тъмна самота!

 

А тоя дъжд от очи ми се отрони

и потъпках своите сълзи.

Те в мрака все се взират

и глас нечуван тайно ми мълви:

"Мила моя, непозната веч сега си ти!"

© Гергана Данаилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??