Дъждовно, ароматно и щастливо.
Най-сухият ми ден е напоен.
И мокро лято капките разлива,
и всеки миг е с капка украсен.
Копнеж с прохлада ненадейно слезе,
а жегата избяга и се скри.
Дъждът отвори лятото и влезе,
и водният си празник ми откри.
© Милена Френкева Всички права запазени
верни врабчета остават си тук.
Всичко ухае на мляко и мед,
лятото бърза си нейде напред.
Есен ще дойде, не точно сега,
после след нея ще дойде снега,
днес ми е лятно и с котка до мен
мъркам на летния ден устремен.