Тази нощ случайно
ритъм странен аз дочух!?
Май капчука със дъжда
реге си творят.
Неусетно с тях и аз...думи,
рими почнах да редя.
Дъждовно реге е това
ритъмът вълшебен унася те в игра.
Макар че времето е мрачно,
Тъмно е в ноща... тумба-лумба
те подканва в лудата игра...
тракат, чукат барабани в ритъм луд
пригласят им тимпани.
А от време на време, светкавици дори
осветяват дансинг 'тъмнина.'
Нощно реге, дъжд вали
Но в душата ритъмът звучи!
Тумба-лумба, ритъм жив.
Реге чудно става от дъждовен стих.
© Ангел Всички права запазени