25.07.2008 г., 23:30 ч.

Дъждът 

  Поезия » Пейзажна
738 0 2
Гръм скова небето
мълчаливо,облаците бързат,
небе, размазано от
разливащи се сиво-синкави
нюанси.
Светкавица разсече синевата,
вятър безпорядъчно препуска
и безмилостно
разклаща дървета.
Високо гарван черен прелита,
а тътенът безпощадно
оглушава вече
мътното пространство.
Ситни капчици безпомощно
по стъклата се блъскат,
бездомно се свличат,
просто уморени.
Дъждът бързо прегърна
гори, поля,
замина си бавно,
оставяйки белега от
бездомни капчици,
потънали в земните недра.

© Мима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??