13.04.2019 г., 23:42 ч.

Дъждът е летен смисъл 

  Поезия » Пейзажна
899 4 3

 

Вие знаете ли за дъжда?
Как тихо ромоли по покривите,
сутрин рано,
във час, когато пак е време за кафе

И славно си показва танца
На скритите мечтатели, във входа

 

Дъждът не пита искаш или не…
Той все си пее песента, когато
отново става време за кафе

И аз го слушам тихо
Не искам да прекъсвам песента

 

Дъждът е летен смисъл 
И няма в него обяснения 
И приказки за вас той няма време да разказва

С дъжда говорят птиците.
Една дори е влюбена във него, изпраща му безброй писма

 

Когато пак е време за кафе дъждът не спира
и тихо шепне 
нежните слова,
че все навсякъде Любов разлива
и бавно се оттегля през нощта.

© Си Ляна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??