22.07.2016 г., 2:34 ч.

...Дъждът на любовта... 

  Поезия » Любовна
411 0 7

 

...Дъждът на любовта...

 

Дъжд! Дъжд! Дъжд! Дъжд по улицата и в дома!

Пристъпваме, хващаме са за ръцете, политаме!

Прегръдка, целувка, шепот, вик, път към Съдбата...

 

Студът си отива, идва Топлина валяща с нас...

Тъмнина бе секунди преди съзнателно да завали...

и безумно да ни окъпе светлината на Любовта...

 

Къде било е преди това Чувство? - питаме се несъзнателно.

Глухи и слепи сме били, липсвало ни е, за да сме себе си!

А сърцето ни, макар да е обичало другия, било е заспало...,

 

заспало в кошмар, в свят, където много пъти е умирало

и не е туптяло изобщо досега, не е живяло и не е дишало,

но днес вали като никога и събужда се в съня и щастливо!

 

В приказката, красотата на Живота, в истинската реалност!

И в момента заедно в дъжда плачем, изпълнени с благодарност

за този миг и всеки следващ, дошъл точно навреме за нас...,

 

когато сивите, затворени дни изпълват се с цветове и Свобода,

когато дъждът, който вали в нас поема болките на няколко Живота...

когато съюзът от Жълтото в Слънцето и Синьото в Небето...

 

създава Зеленото във Вселената, сезоните, въздишките...,

когато Почвата ражда семена и Дървото безкрайно расте...,

тогава вали Любов отвън и отвътре и открива се Душата...

 

Благословен Дъжд! Изчакахме те и пак ще те чакаме...,

но никога няма да те загубим, помни тя как те сътворява...

Дъжд! Дъжд! Миг на дъжд, танцуваме в теб и композираме...

 

Дъжд, дъжд, дъжд на любовта - ти си Вечността и те обичаме!

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сърдечно ви благодаря София, Стойна, Влади и Мариан...!
    Благодаря на всички прочели!
  • Това е любовта, а тя е прекрасна, когато е споделена. Поздравление
    за творбата - допада ми! Бъди щастлива и винаги вдъхновена!
  • Красив, напоителен дъжд на любовта, в който открих и почувствах вълшебството на една магия! Поздравления, Лили!
  • "дъждът на любовта", колко красота и нежност.....открих тук! Поздравления!!!
  • Поздрав за красивата и задълбочена творба! Нови творчески успехи
    и хубав ден!
  • Поздрав за красивата и задълбочена творба! Нови творчески успехи
    и хубав ден!
  • Интересна интерпретация на цветовете свързани със слънцето и небето във образа на любовното сливане. И красива. Хареса ми!
Предложения
: ??:??